HYPNOZA.RO
  Prima Pagina     Servicii     Despre Noi     Adrese utile     Contact     Link-uri  

Psihologia sportului si hipnoza


Mintea este cel mai puternic computer din lume si de aceea este capabila sa ajute organismul sa obtina lucruri uimitoare si mai ales ne poate ajuta sa obtinem maximul din ceea ce putem.

  1. Fixarea obiectivelor – nu implica numai obiectivele din domeniul sportiv, ci si pe cele din viata de zi cu zi. Altfel, ar fi inutil sa-i cerem unui atlet sa se concentreze pentru a câstiga o medalie de aur, daca mariajul sau se afla în dificultate sau daca are mari probleme financiare. Nu putem sa ne ocupam de sport si de nici o alta latura a vietii izolând-o, lucru pe care, de obicei, antrenorii sportivi îl stiu.
    Este foarte important ca în sport sa existe obiective pe termen scurt si rezonabile, astfel încât sa putem lucra real în sensul obtinerii lor. Exista unele pareri conform carora obiectivele pe termen lung nu sunt bune deoarece pot duce la dezamagiri. Contrar acestor pareri, noi va asiguram ca majoritatea oamenilor care au un succes foarte mare, care au câstigat trofee sau medalii de aur, au facut acest lucru in mintea lor de sute de ori înainte de a-l face in realitate. Cea mai buna strategie pe care o putem folosi în sport este sa ne uitam cu atentie la tot ceea ce fac sportivii de succes.
  2. Imageria mentala – înseamna sa vedem/simtim si sa experimentam succesul cu ochii mintii noastre. Va puteti imagina ca alergati mai repede ca niciodata, ori, va puteti imagina sentimentul pe care-l aveti cu medalia de aur atârnata de gâtul vostru.
    Uneori sunt folositoare si sugestiile autoadministrate dar, daca dorim într-adevar sa ne schimbam sistemul de credinte este necesar sa folosim în mod repetat imageria mentala. Aceasta ne îmbunatateste atentia si vederea de ansamblu a lucrurilor. Atunci când va repetati în minte succesul, veti începe sa si simtiti ca aveti succes, în acelasi mod în care, de exemplu, va gânditi la cineva care va enerveaza si, fara ca acea persoana sa fie in camera, puteti simti senzatia de enervare.
    Daca va hotarâti sa folositi imageria mentala, si in mod repetat, in cadrul antrenamentului, veti avea mai multe sanse sa obtineti o dezvoltare personala in sens pozitiv, managementul performantei, motivatie, încredere de sine, stima de sine si un nou si puternic sistem de credinte.

Hipnoterapia este practic o terapie efectuata in stare de hipnoza. In timpul hipnozei, organismul si mintea constienta se afla intr-o stare naturala de relaxare, timp in care subconstientul ramâne treaz si receptiv la sugestii. Sugestiile hipnotice trec peste partea intelectuala, numita constient si atunci când este administrata o noua sugestie, care se încadreaza în sistemul de credinte al subiectului si in sistemul sau moral, subconstientul o accepta pur si simplu, ca pe o noua realitate.
Abilitatea de a reprograma starile emotionale si reactiile este un talent latent, propriu oricarei fiinte umane. Hipnoterapia ne ajuta, in cel mai functional si rezonabil mod, sa învatam noi comportamente, sa cream noi modele si sa gasim cai alternative de a rezolva anumite situatii, devenind astfel mai puternici si resimtind o stare de bine, fizic si emotional.
Hipnoterapia este capabila sa rezolve multe probleme, cum ar fi dependenta de nicotina, bulimia, onicofagia, insomnia, durerile de cap si migrenele provocate de supraîncordare, încrederea de sine, memoria, învatarea, emotia de dinaintea examenelor, controlul durerii, anxietate, fobii, depresie, probleme de relationare, etc.

O alta aplicatie a hipnoterapie este aceea de a descoperi cauzele unor probleme psihologice, fiind denumita in acest caz „hipno-analiza” . La baza acesteia sta teoria „cauza – efect” si anume, fiecare efect (simptom) trebuie sa aiba o cauza. Prin intermediul hipno-analizei sunt scoase la iveala si astfel, îndepartate, cauzele inconstiente, in felul acesta simptomele disparând

»» Recomanda acest site
E-mail-ul dumneavoastra:


E-mail-ul destinatarului:


 
©2005 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL | Powered By STAR SOFT design