HYPNOZA.RO
  Prima Pagina     Servicii     Despre Noi     Adrese utile     Contact     Link-uri  

Ce se intelege prin hipnoza?


În general, hipnoza este definita ca o stare indusa, de regula în mod artificial, asemanatoare cu somnul, dar în acelasi timp diferita de acesta din punct de vedere fiziologic, stare caracterizata prin sugestibilitate crescuta; avantajul acestei stari este ca pot fi induse subiectului - mai usor decât într-o stare normala - o serie de modificari senzoriale, perceptive, mnezice si motorii.
Hipnoza este o metoda de focalizare a atentiei si de folosire a gândirii si imaginatiei persoanei în scopul schimbarii atitudinilor, gândirii, sentimentelor si comportamentelor sale.
Este în acelasi timp si o modalitate de accesare, mobilizare si orientare a resurselor, capacitatilor, abilitatilor si calitatilor constiente si inconstiente ale clientului pentru atingerea obiectivelor terapeutice.
Pentru a avea efecte maxime, hipnoza implica din partea persoanei angajamentul, interesul si încrederea în terapeut.
O alta definitie a hipnozei este aceea care spune ca hipnoza/transa este o stare speciala a constiintei care poate fi dezvoltata. Aceasta stare se caracterizeaza prin capacitatea subiectului de a pastra acele capacitati pe care le are în starea de trezie si de a manifesta, în plus, acele capacitati care nu se aseamana cu actiunile obisnuite ale constiintei. Transa îi permite celui în cauza sa evoce, într-o maniera controlata, aceleasi mecanisme mentale care functioneaza spontan în viata de zi cu zi.


»» Recomanda acest site
E-mail-ul dumneavoastra:


E-mail-ul destinatarului:


 
©2005 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL | Powered By STAR SOFT design