HYPNOZA.RO
  Prima Pagina     Servicii     Despre Noi     Adrese utile     Contact     Link-uri  

Cum se masoara gradul de hipnotizabilitate


Raspunsul la hipnoza difera mult de la persoana la persoana, exista oameni mai talentati si mai putin talentati. De asemenea, exista numeroase fenomene hipnotice, iar oamenii difera în ceea ce priveste capacitatea de a manifesta un fenomen sau altul.
Gradul de hipnotizabilitate se poate masura cu anumite teste psihologice standardizate (cum ar fi Scala Stanford de Susceptibilitate Hipnotica sau Scala Harvard de Susceptibilitate Hipnotica).
În general, majoritatea oamenilor sunt capabili sa intre cel putin în transa superficiala si sunt foarte putini cei care nu pot fi hipnotizati ca si cei care intra în transa profunda.
Deoarece între relaxare si hipnoza exista un continuum, sunt foarte putini cei care pot fi considerati nehipnotizabili. Majoritatea oamenilor sunt mediu hipnotizabili, lucrul cel mai important fiind gradul lor de cooperare cu terapeutul.
În cazul aplicarii unei scale de susceptibilitate, singura data când scorul ar putea fi mai mic este atunci când se aplica prima oara, datorita noutatii situatiei. Cu timpul, subiectii constata ca hipnoza este un fenomen placut si inofensiv si, ca urmare, scorurile la aceeasi scala cresc, reflectând nivelul real al susceptibilitatii.


»» Recomanda acest site
E-mail-ul dumneavoastra:


E-mail-ul destinatarului:


 
©2005 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL | Powered By STAR SOFT design