HYPNOZA.RO
  Prima Pagina     Servicii     Despre Noi     Adrese utile     Contact     Link-uri  

Undele alfa


Cele patru stari principale ale creierului, care pot fi masurate prin intermediul electroencefalogramei sunt: Beta, Alfa, Teta si Delta.
Undele Alfa apar în mod natural, atunci când suntem pe cale sa adormim sau în timpul zilei, atunci când visam cu ochii deschisi si, de asemenea, atunci când ne aflam în stare de relaxare sau în transa hipnotica. Atunci când încep sa apara gânduri concrete, activitate fizica sau o lumina puternica în fata ochilor, creierul îsi schimba activitatea, de la unde alfa, la unde beta. Astfel, perioada optima pentru programarea subconstientului prin intermediul sugestiilor este în starea alfa, atunci când suntem pe cale sa adormim sau când ne trezim.
Cu ajutorul sugestiilor pe care ni le administram atunci când suntem în starea alfa, puterea de impresionare a mintii ne va ajuta sa ne îmbunatatim imaginea de sine, sa mentinem o anumita dieta sau sa ne crestem motivatia. Atunci când repetati anumite afirmatii, subconstientul va va programa pentru succes. Cheia este repetitia acestora, la care se adauga efectul starii de programare alfa.
Afirmatiile (sugestiile) au cele mai bune efecte atunci când sunt create cu scopul de a face o schimbare în interiorul nostru, nu în exterior.
Cerinte pentru ca afirmatiile sa aiba o eficienta maxima (dr. Richard Gillett):

  • Întelegerea si acceptarea faptului ca vechiul comportament nu reprezinta realitatea
  • Dorinta adevarata pentru schimbare
  • Ritmul alfa
  • Substituirea vechilor credinte cu noile afirmatii
  • Acompanierea afirmatiilor cu imagini vii
  • Combinarea afirmatiilor cu dorintele si sentimentele personale
  • Combinarea afirmatiilor cu actiuni pozitive
  • Atentie pentru a observa retragerea vechilor obiceiuri limitatoare, pentru ca sa le poata fi substituite imediat noile afirmatii.

Este foarte important sa ne imaginam si sa simtim realitatea celor afirmate în timp ce le repetam. Imaginarea unui rezultat pozitiv în timp ce folosim afirmatiile/sugestiile este un instrument puternic de creare a realitatii. Daca obiectivul pare prea greu de imaginat, putem încerca sa ne administram sugestiile pentru noua realitate în mod gradat, în zile sau saptamâni.


»» Recomanda acest site
E-mail-ul dumneavoastra:


E-mail-ul destinatarului:


 
©2005 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL | Powered By STAR SOFT design