HYPNOZA.RO
  Prima Pagina     Servicii     Despre Noi     Adrese utile     Contact     Link-uri  

Abilitatea de a fi hipnotizat are legatura cu personalitatea?


Deoarece încercarile de marire/antrenare a gradului de hipnotizabilitate nu au dat rezultate, s-a ajuns la concluzia ca hipnotizabilitatea reflecta anumite trasaturi ale personalitatii.
Astfel persoanele cu un grad înalt de hipnotizabilitate sunt caracterizate ca persoane influentabile, pot fi usor dominate, deschidere catre imitatie (victime ale sectelor), hiperemotivitate, labilitate psihica, automatism al ideilor, imaturitate emotional – afectiva, hipersensibilitate, prezenta unor traumatisme psihologice, o anumita îngustare a câmpului constiintei, etc.
Cu toate acestea, în hipnoza cea mai importanta este dorinta pacientului de a coopera. Hipnoterapeutul are sarcina de a verifica disponibilitatile pacientului si de a-si adapta demersul în functie de nivelul real al hipnotizabilitatii acestuia.
Indiferent de gradul mai mare sau mai mic de hipnotizabilitate, s-a constatat ca se pot obtine succese psihoterapeutice chiar daca este indusa doar o relaxare, o transa usoara sau doar în autohipnoza.


»» Recomanda acest site
E-mail-ul dumneavoastra:


E-mail-ul destinatarului:


 
©2005 SC WICCA THEODORES COMPANIE DE CONSULTANTA SRL | Powered By STAR SOFT design